13 localități din județ afectate de inundații. Broșteniul afectat de urgia naturii. Gospodării inundate, podețe și drumuri colmatate.

Furia naturii s-a dezlănțuit în Broșteni. În  urma ploilor abundente, au fost  înfundate mai multe  podete la Darmoxa.Apa nu și-a mai urmat cursul cia luat-o pe drum si prin gospodariile oamenilor. Primarul interimar Mihai Molodinschi a anunțat că pompierii de la  SVSU Brosteni alături de localnici au desfundat podetele in Darmoxa. Pe drumul Brosteni Darmoxa este infundat un tub la pârâul  Ulmu si apa trece peste drum, circulatia spre Darmoxa fiind intrerupta.
Pâârul . Neagra erodeaza digul in dreptul satului Neagra existand pericol de inundatie. S-a intervenit si pe pârul. Haleasa care a adus aluviuni si apa a iesit pe drum. Malul pârâului  Haleasa s-a rupt iar apa a intrat deja în trei gospodării.

 

Inundatiile au afectat mai multe localitati, printre care Doroteia, Slatina, Straja, Badeuti, Brodina, Berchisesti, Budeni, Gura Humorului, Manastirea Humorului, Capu Codrului, Radauti, Neagra, Rasca. Sunt afectate locuinte, anexe, curti si altele. Situatia este in dinamica. O sa revin cu date.

Primarul comunei Arbore, Dan Tiperciuc roagă  cetatenii comunei  sa-si decolmateze santurile si podetele pentru a asigura scurgerea apei pluviale.
In acest moment intervenim in zonele critice pentru decolmatarea podetelor , santurilor si scoaterea apei din beciuri si fantani.

La această oră, intervin 200 de pompieri militari, cu 15 autospeciale si 31 de motopompe, alaturi de lucratorii Comitetelor Locale si Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta din localitatile afectate. De asemenea, mai intervin politisti, jandarmi, lucratori ai Directiei Silvice, echipe specializate EOn, SGA, Drumuri Nationale, Drumuri Judetene, fiind mobilizata intreaga gama de capabilitati, existenta la nivelul judetului.

 

 

 

 

 

Distribuire articol