Codul roșu de inundaţii a fost extins în 5 judeţe! Hidrologii anunţă depăşiri ale cotelor de pericol în mai multe zone

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod roșu de inundații în Brașov și Covasna, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore.  Hidrologii au emis o nouă avertizare cod roşu de inundaţii pentru judeţele Harghita, Neamţ, Bacău şi Covasna, pe râurile din bazinul hidrografic Trotuş, valabilă până la ora 24.00.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinul hidrografic Trotuş, în judeţele Harghita, Bacău, Covasna şi Neamţ.

Hidrologii preciează că fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinul inferior al râului Trotuş, aval de. Târgu Ocna.

Avertizarea de cod roşu pentru Harghita, Bacău, Covasna şi Neamţ este valabilă până la ora 24.00.

De asemenea, judeţul Braşov se află sub cod roşu de inundaţii pe râurile din bazinul hidrografic Târlung – bazin mijlociu şi inferior.

sursa Observator.tv

Distribuire articol