Poliția Română. Percheziții la persoane bănuite de infracțiuni economice

Poliţiştii specializați în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat 10 percheziţii, la locuințele unor persoane bănuite că ar fi săvârşit infracţiuni informatice. Au fost ridicate echipamente şi dispozitive susceptibile a fi utilizate la realizarea unor activităţi de tip skimming,transmite Poliția Română.

La data 28 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, au efectuat 10 percheziții la locuințele unor persoane din judeţele Dolj, Gorj şi Prahova.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, echipamente de tip skimming, componente folosite la producerea unor astfel de echipamente, precum şi alte dispozitive ce pot fi folosite la falsificarea instrumentelor de plată electronică.

Grupul infracţional ar fi fost constituit în vara anului 2013, iar membrii acestuia ar fi expediat în Mexic, către alte persoane, colete ce conţineau aparatură de skimming, cu scopul de a fi utilizată la falsificarea de instrumente de plată electronică pentru accesul fără drept la un sistem informatic şi efectuarea frauduloasă de retrageri de numerar.

După finalizarea percheziţiilor, patru persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova pentru continuarea cercetărilor.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plată, deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, punerea în circulaţie de valori falsificate, accesul ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Patru bărbați, 3 din Craiova și unul din Târgu Jiu, cu vârste cuprinse între 39 și 47 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore.

În cursul zilei de astăzi, toți 4 urmează a fi prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

La activități au participat și poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Gorj şi Ploieşti, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, precum şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploieşti.

Distribuire articol