Prăpăd în Neamţ și Covasna! Apele au făcut ravagii în Farcasa. Locuitorii din mai multe sate au primit ordin de evacuare. Imagini video dramatice

Ploile au făcut prăpăd în Neamț și Covasna, unde oamenii din mai multe localități au primit ordin de evacuare după ce apele s-au revărsat în urma ploilor abundente din ultimele zile. Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, în cadrul Comandamentul de inundații convocat de ministrul de Interne, Carmen Dan, la București, că sunt evacuați oamenii din Farcașa (Neamț) și alte două sate din Covasna, după ce un dig s-a rupt. Este vorba de aproximativ aproximativ 250 de persoane,transmite observator.tv.

“Accesul în comuna Farcașa s-a restricționat pietonal încă de azi-noapte. Se poate agrava și vrem să prevenim. Am luat această decizie pentru a preveni pierderi de vieți umane sau să nu ajunge să nu mai putem evacua. Nu sunt victime”, a precizat Arafat referitor la situația din Neamț.

În imagini postate pe Facebook, se vede cum apele învolburate pun în pericol viața oamenilor.

O altă zonă afectată este județul Covasna, unde peste 130 de oameni din două sate sunt în curs de evacuare. Oamenii vor fi cazați la căminul cultural, după ce digul de pe Tirlog s-a rupt.

“Trimitem forte și mijloace suplimentare. Așteptam de la prefecți orice probleme să ne anunțe sa intervenim. Pe zonele care pot fi afectate azi îi rog pe prefecti sa ia în calcul evacuarea pacientilor dializati și a gravidelor. Mijloacele aeriene de intervenție nu pot fi mobilizate în acest moment”, a precizat Arafat.

Arafat a menționat că echipe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sunt pe teren, în acest moment, în Iași, Suceava, Neamț și Botoșani, urmând ca și el să ajungă în Bacău, Covasna și Brașov.

Distribuire articol