Probleme din cauza inundațiilor la digul de protecție de la Stația de Captare a apei din Berchișești

Probleme din cauza inundațiilor la digul de protecție de la Stația de Captare a apei din Berchișești. Sucevenii ar  putea rămâne fără apă apă potabilă, în urma unor avarii apărute la digul de apărare a captării de apă de la Berchişeşti. Acest dig a fost afectat de viiturile de pe râul Moldova și în 2008 dar șii în 201o.  La această oră, intervin angajații de la SC  Calcarul din Pojorâta care transporta blocuri de piatră pentru întărirea digului.

În 2011, președintele CJ, Gheorghe Flutur inspecta la Baia lucrările de refacere a staţiei de captare a apei potabile pentru municipiul Fălticeni de pe râul Moldova. El  explica că staţia de captare a apei din Baia a fost afectată de inundaţiile din anii 2008 şi 2010, apele distrugând atât digurile de protecţie, cât şi o parte din staţia. Flutur arăta  că pentru această investiţie Guvernul României a alocat o sumă de 5 milioane de lei (50 de miliarde de lei vechi), fonduri care vor fi folosite pentru consolidarea digurilor şi pentru dispozitivele de captare şi purificare a apei.

La această oră, intervin 200 de pompieri militari, cu 15 autospeciale si 31 de motopompe, alaturi de lucratorii Comitetelor Locale si Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta din localitatile afectate. De asemenea, mai intervin politisti, jandarmi, lucratori ai Directiei Silvice, echipe specializate EOn, SGA, Drumuri Nationale, Drumuri Judetene, fiind mobilizata intreaga gama de capabilitati, existenta la nivelul judetului.

Inundatiile au afectat mai multe localitati, printre care Doroteia, Slatina, Straja, Badeuti, Brodina, Berchisesti, Budeni, Gura Humorului, Manastirea Humorului, Capu Codrului, Radauti, Neagra, Rasca. Sunt afectate locuinte, anexe, curti si altele.

Distribuire articol