Apa a trecut iar în Milișăuți nici urmă de pod de rezervă. După ce și-a bătut joc de instructori auto și persoane doritoare să obțină un permis, prefecta județului se laudă cu o statistică a celor de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatriculare Vehicule

Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatriculare Vehicule: peste 10.000 operațiuni de înmatriculare în trimestrul II al acestui an. Așa este titlul unui comunicat de presă trimis ziariștilor de către Instituția Prefectului.

Prefecta județului, Mirela Adomnicăi  se laudă cu munca celor de la permise. Ba mai mult a trimis în document și o declarație. Asta în timp ce mii de oameni din Milișăuți dar și cei care ar dori să ajungă spre Solca și chiar spre localitățile de frontieră trebui să facă ocolișuri.  Neimplicarea  Instituției Prefectului în soluționarea unei situații urgente este vizibilă. În timp ce mii de oameni se chinuie să ajungă în și spre localitățile de destinație, Mirela Adomnicăi a fost prezentă la pârtia de schi din Câmpulung Moldovenesc acolo unde nu are nici o treabă instituția pe care PSD a pus-o în frunte.   Ba mai mult,  a venit buclată la păr că poate o impresiona nu numai parlamentarii suceveni prezenți ci și pe ministrul Turismului Bogdan Trif.

Cu ce se laudă prefecta în timp ce  milișăuțenii se chinuie să ajungă pe parcele cu varza aflate dincolo de râul Suceava prin Satu Mare

Oamenii din Milișăuți recunoscuți în toată țara pentru cultura de varză sunt nemulțumiți. Viitura a trecut iar dacă am fi avut la conducerea județului persoane care să să reprezinte interesele locuitorilor atunci deja podul de rezervă până la consolidarea celui avariat de viitură, ar fi fost construit. Dar nici vorbă.  Apa a scăzut și nici o țipenie de muncitori. Compania Națională de Drumuri a trimis sâmbătă la fața locului experți în evaluarea podului care ar fi trebuit luni să prezinte documentația. Și cam atât.Primarul Mircea Laurus  spunea că până la finalizarea consolidării podului se va face unul de rezervă tot de luni. Însă nici urmă. Dezinteres total. Nu pod din tuburi și nici un pod din pontoane.

Locuitorii se chinui ca și alte mii de persoane iar prefecta județului iese cu comunicare de presă în care se laudă cu permisele cât de tare este.Și vă prezentăm comunicatul de presă:

 

În perioada 1 aprilie-30 iunie 2018, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatriculare Vehicule, cei 9 lucrători de la ghișeele  compartimentului Înmatriculări și Evidența vehiculelor rutiere au desfășurat 10479 operațiuni de înmatriculare în circulație a vehiculelor,  din care doar 838 sunt cu  data fabricației sub 5 ani, 3999 transcrieri, 26 operațiuni de înmatriculare temporară.

În perioada la care facem referire, au fost procesate 10.309 certificate de înmatriculare, din care 648 sunt  preschimbări de documente. Au fost atribuite 4692 autorizații provizorii și plăci pentru vehiculele autorizate provizoriu pentru definitivarea documentelor în vederea înmatriculării definitive, pentru dealeri autorizați. Totodată, au fost operate 789 radieri auto din evidențe din diferite cauze: schimbarea  caroseriei, la cererea proprietarului, în cazul dezmembrării, furt, export.

 

 

În intervalul de timp analizat nu au fost întocmite documente premergătoare de cercetare penală pentru instrumentarea săvârșirii unor infracțiuni.

Numărul audiențelor desfășurate la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, pentru  reprogramări examinare și diverse solicitări de înmatriculare,  a crescut simțitor în

perioada menționată: 3320 audiențe în trimestrul II, față de  1861 audiențe  în primul trimestru al acestui an.

Prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, a precizat că această statistică rezultată din evaluarea trimestrială a activității SPCRPCIV confirmă necesitatea măsurii de înființare a unui ghișeu la  liber, începând cu data de 27 iunie 2018, ghișeu care va funcționa  până la data de 1 octombrie 2018.

“Se ajunsese la situația în care  ponderea înmatriculărilor  efectuate în urma audiențelor – pentru a veni în sprijinul cetățenilor  cărora le expira  valabilitatea certificatului RAR înainte de  data programării online – era aceeași cu cea a înmatriculărilor efectuate în urma programărilor online, iar ceea ce trebuia să fie o excepție devenise regulă. Mai mult decât atât, cei care își soluționau solicitarea de înmatriculare în urma audienței nu-și mai anulau programarea online, decalând astfel, în mod artificial, intervalul de programare”, a declarat prefectul Adomnicăi.

Activitatea la Compartimentul permise de conducere și examinări

În trimestrul II, cei 10 lucrători de la ghișeele compartimentului au preluat 6725 dosare ale candidaților în vederea obținerii permisului de conducere. În acest interval de timp, au fost procesate 9275 permise de conducere, 6055 reprezentând preschimbări sau adăugări de categorii ale acestor document.

La proba teoretică de sală au fost examinate 5590 persoane, fiind declarate admise 3014, ceea ce înseamnă o promovare de 53,92%/ La proba practică de traseu au fost examinate 4.649 persoane, fiind declarate admise 3306, reprezentând o promovabilitate de 71,1%. În aceste activități au fost implicate 17 cadre atestate de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor – 3 ofițeri și 14 agenți.

În perioada 1 aprilie-15 mai 2018, examinarea la proba practică de traseu s-a desfășurat în municipiul reședință de județ, după care proba a avut loc în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni și Rădăuți.

În evidențele SPCRPIV figurează 91 școli de șoferi (din care 14 PFA-uri), în total fiind 430 de  instructori auto.

În perioada trimestrului al II-lea, au fost analizate 93 de solicitări de obținere a unui nou permis de conducere, din partea unor persoane care au avut permisele anulate în urma săvârșirii unor infracțiuni sau mențiuni în cazierul judiciar, fiind aprobate 92. Au fost preschimbate în documente similare 626 permise de conducere străine. Au fost întocmite acte premergătoare în vederea instrumentării a 9 infracțiuni (fals în declarații), documentele fiind înaintate pentru continuarea cercetărilor de către Parchet și Inspectoratul de Poliție Județean.

Biroul de presă al Instituției Prefectului-Județul Suceava