Ajutor de 5.000 lei pentru cinci familii din Slatina și Broșteni, pentru a-și reface casele distruse de inundații

Cinci familii din localităţile sucevene Slatina şi Broşteni, ale căror case au fost afectate de inundaţii, vor beneficia de ajutor financiar din partea Guvernului, în valoare totală de 25.000 lei.

Fiecare familie va primi câte 5.000 de lei, conform HG 480 din 5 iulie 2018, privind ‘acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru sprijinirea familiilor afectate de inundaţiile din perioada iunie-iulie 2018’.

Conform raportului privind valorile estimative ale pagubelor în infrastructură, înaintat de comisiile numite prin ordin de prefect, în judeţul Suceava au fost afectate opt case aparţinând unor familii din Slatina, Broşteni, Mănăstirea Humorului şi Ostra.

În urma anchetelor sociale realizate la faţa locului de reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS), s-a constatat că în cazul a cinci familii, patru din Slatina şi una din Broşteni, locuinţele sunt avariate şi se află în risc de excluziune socială.

Raportul realizat de AJPIS în urma anchetelor sociale a fost înaintat către ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale care va aloca, prin AJPIS Suceava, 25.000 lei pentru ajutorarea familiilor respective.

Pe de altă parte, prefectul a spus că, potrivit Direcţiei Agricole Suceava, valoarea pagubelor produse culturilor, ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase din lunile iunie – iulie 2018, este de 136.300 lei, fiind a afectată o suprafaţă de 1.280 de hectare, cele mai mari pagube fiind la porumb, grâu şi secară.