O elevă din Ilișești a decedat într-un accident în apropierea școlii

Update.Fetița de 12 ani a fost declarată decedată astăzi, la ora 15.00 după ce a fost adusă la spital în comă.

O elevă de 12 ani din comuna Ilișești a fost accidentată grav, în această dimineață pe pasajul pietonal din dreptul Școlii Generale Ilișești. Potrivit Poliției Suceava,  accidentul a avut loc în jurul orelor 09.55. 

S.V, de 56 ani, din Mun. Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava a condus autoturismul  marca BMW X5, pe D.N. 17 direcţia Suceava-Gura Humorului iar în zona localităţii Ilişeşti, comuna Ilişeşti, judeţul Suceava, circulând pe banda de lângă axul drumului, pe sector cu două benzi de circulaţie pe sens, în perimetrul trecerii pentru pietoni din dreptul Şcolii Generale Ilişeşti, a surprins şi accidentat pe minora  Rusu Albertina-Maria, de 12 ani, din comuna Ilişeşti, judeţul Suceava, care era angajată în traversarea părţii carosabile, pe marcaj pietonal, dinspre dreapta spre stânga, având în vedere direcţia de deplasare a autoturismului.

        În urma accidentului numita Rusu Albertina-Maria a suferit leziuni traumatice fiind preluat de un echipaj medical de urgenţă şi transportată la U.P.U.- Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Ioan cel Nou” Suceava.  

        Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, ulterior, în aplicarea prevederilor art. 190 C.pr. pen, fiindu-i prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.  

        Pe sectorul de drum unde a avut loc accidentul rutier traficul a fost restricţionat aproximativ o oră, circulaţie desfăşurându-se alternativ pe un singur sens.

    În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin. (2),(3) din Codul penal.