Nechifor: La împărțirea banilor pentru localitățile afectate de inundații nu s-a ținut cont foarte mult de realități

Deputatul Pro România, Cătălin Nechifor a criticat astăzi,  alocările de la Guvern pentru localitățile afectate de furia naturii. Nechifor care este și liderul Pro România a subliniat că Guvernul nu a ținut cont de realitățile din teren,lăsând să se înțeleagă  iar împărțirea banilor a fost făcută haotic.

,,Mă bucur că s-au făcut acele evaluări în teren foarte rapid dar nu pot să fiu foarte mulțumit de sumele alocate.Până acum au fost alocați foarte puțini bani pentru a reface infrastructura care a fost afectată. Au fost luate foarte multe poduri,podețe, s-au stricat foarte multe drumuri și apărări de maluri.Nu mai vorbesc de zona privată unde case,curți,fântâni, magazii au fost afectate iar Guvernul nu a reușit până acum să acorde în totalitate sumele necesare.Mai mult decât atât consider că împărțirea pe care a făcut-o Guvernul este una care nu ține cont foarte mult de realități. Sunt situații total disproporționate.Sunt alocări în câteva cazuri de sută la sută dar sunt și localități care au avut alocări zero sau de 1000 de lei.Gândiți-vă cum să operezi acei 1000 de lei într-un buget local,, a arătat Nechifor, precizând că numai pentru convocarea unui deliberativ local se cheltuie mai mult de 1.000 de lei.

Parlamentarul care a fost șef al administrației publice a subliniat că nu înțelege de ce nu sunt găsite soluții pentru a fi alocate sume mai consistente acelor localități afectate ci pur și simplu cred că ,,Guvernul își bate joc de acele localități,,.

,,Cu 1000 de lei cumperi banane sau fructe din piață nu să aloci unei localități această sumă care a fost afectată.Mi se pare nesănătos.Sunt din nefericire foarte multe localități. Câmpulung Moldovenesc are zero alocări în timp ce Suceava primește 17 miliarde de lei vechi.Cajvana sau Dolhasca sunt localități afectate de inundații dar nu au primit mai nimic.Solca sau Vicovu de Sus stau de asemeni foarte prost,, a mai spus Nechifor.