Vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS – criminalistul Bogdan Bănică implicat într-un accident rutier

Vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România DECUS – criminalistul Bogdan Bănică a fost în această dimineață, implicat într-un accident rutier. În jurul orelor 10.00, ofițerul criminalist Bogdan Bănică era în timpul serviciului, într-o misiune. El conducea o autospecială – laborator criminalistic – pe bdul Ana Ipătescu, având în funcțiune semnalele acustice sș luminoase. În momentul când autospeciala a ajuns în dreptul intersecției cu str. Trandafirilor, un autoturism VW Golf, condus de un șofer incepator, nu i-a acordat prioritate de trecere, intrând în coliziune cu autospeciala Poliției.  În urma impactului nu au rezultat victime omenești, dar ambele autovehicule au fost avariate. Atât liderul sindical, cât și șoferul vinovat au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat.
Cu toate acestea, tânarul sofer, cu vechime sub un an, a rămas făra permis de conducere pentru o perioada de 30 de zile, pentru neacordare de prioritate.Ambele autoturisme erau asigurate și aveau ITP valabil. Cercetarile sunt continuate de ofiteri din cadrul Serviciului Rutier.