Managerul Spitalului Rădăuți: Conform rapoartelor reiese că s-a respectat în totalitate procedurile și protocoalele terapeutice. Poliția a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă

Două vieți nevinovate au plecat la Ceruri. Cel mai probabil din cauza inconștienței cadrelor medicale care vor scăpa basma curată pentru ca așa e în România. Maria Patraș,  de 38 de ani a murit împreună cu bebelușul ei nenăscut, ambii  au murit și nimic nu îi va mai întoarce la viață.  Medicii legiști spun că bebelușul s-a născut mort  dar medicul neagă ca și cum a murit după ce  a fost născut.

Femeia a mers la Spitalul din Rădăuţi, vineri dimineața cu dureri, dar a fost trimisă acasă. A revenit vineri noapte cu dureri și mai mari, a fost internată, iar sâmbătă dimineața, după ce a născut un băiețel mort, a decedat și ea. Cazul este acum anchetat de poliţie dar câte cadre medicale au plătit pentru că au dat dovadă de inconștiență?

Carcea Andreea, fiica femeii  a povestit ziariștilor:  „A fost la spital, i-a făcut injecția pentru dilatație, a ținut-o trei – patru ore, dilatația nu a crescut și au trimis acasă, în caz de ceva, a spus în două ore poate să nască, o zi, două, nu știu sigur, sau o săptămână și asta a fost tot, seara au venit durerile, a mers din nou la spital, i-au mai făcut o injecție și au așteptat dilatația completă să nască”.
Trimisă acasă pentru că nu avea dureri mari
Vasile Patraș, soțul femeii: „Şi a zis așa, mergeți acasă… când sunt durerile mai mari și mai mari vine la noi la spital și naște”. Femeia a fost luată acasă de familie, dar seara durerile au devenit insuportabile. Au mers din nou cu ea la spital. Bărbatul spune: „Şi când am sunat la 7 și 20 mi-a răspuns, atunci, o zis că Vasile să știi că eu mor, nu mai pot, nu mai, pot”. La nici două ore, aceasta a născut un băiețel mort și după alte două ore s-a stins și ea.

Carcea Andreea, fiica femeii: „Medicii legiști au spus că copilul era mort în burtă, a făcut atacul cardiorespirator în burtă și l-a scos mort, iar a intervenit doamna doctor Bobeică a intervenit ca și cum s-a născut, a trăit și a murit”.

Anchetă pentru ucidere din culpă

Conducerea spitalului din Rădăuți nu știe de ce femeia a fost trimisă acasă vineri. Traian Andronache, managerul Spitalului Municipal Rădăuți: „Există o anchetă în derulare privind acest caz, au fost solicitate puncte de vedere de la toate persoanele implicate. Conform rapoartelor pe care le-am primit de la toți medicii implicați reiese că s-a respectat în totalitate procedurile și protocoalele terapeutice”.

Polițiștii din Suceava au deschis o anchetă. Mai mult, Colegiul Medicilor şi Direcţia de Sănătate Publică fac propriile anchete.

Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IJ Suceava: „Polițiștii au întocmit în cauză un dosar de cercetare penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”.

Familia femeii vrea să depună plângere la Colegiul Medicilor, la DSP, dar și să dea în judecată medicul care i-a urmărit sarcina și care era la spital în momentul decesului. Dacă vor fi găsiți sau nu vinovații e sub semnul întrebării.Cer este că mor prea multe vieți nevinovate.