Foto/Lucrările la podul avariat din Milișăuți în ritm de melc. Muncitorii din Iași nu au lucrat în weekend. Autoritățile locale au renunțat la ideea unui nou pod provizoriu

Lucrările la podul avariat  din Milișăuți se desfășoară  în ritm de melc. Muncitorii din Iași nu au lucrat în weekend pentru că nu sunt plătiți.   Deși, vremea frumoasă ar fi fost perfectă pentru ca lucrările la pod să se desfășoare și să fie finalizate într-un timp mai scurt la români este pe invers.  Firma din Iași care a preluat în subantrepriză lucrarea  nu se grăbește.  Muncitorii au încărcat circa 200 de saci cu balast  și cam atât. Un paznic supraveghea șantierul instalat în apropierea podului și cam atât.  Dar și pentru construcția acestuia nu sunt toate avizele spun localnicii din zonă. Oamenii  sunt revoltați că trebuie să folosească alte trasee mult mai mari pentru a ajunge la ogoare. ,,Am treierat grâul dar l-am lăsat la sora mea care are casa dincolo de apă. Nu îl aduc pe altă rută pentru că ar trebui să plătesc mult mai mult pentru transport. O să văd ce voi face,, ne dezvăluie un localnic întors de câteva zile de la muncă din Germania.

Nemulțumirlie localnicilor sunt mari și nu numai ale lor. Podul scurta drumul pentru zeci de mii de oameni.  Dacă în alte țări din Occident se ansamblează un pod din structuri metalice în câteva ore, la români acest lucru nu e posibil. ,, Lucrez în Italia și luase apa un pod păi s-a făcut peste noapte. L-au ansamblat că nu ne venea să credem. Cum la noi nu e posibil așa ceva? ,, spune un alt localnic venit și el în vacanța din luna august.

Autoritățile locale au renunțat la ideea unui nou pod provizoriu pentru că și cel care a fost luat de ape a fost ridicat ilegal. Nicio instituție nu ar fi autorizat construcția unui pod care nu prezintă siguranță în traficul rutier. Câteva olane încă sunt vizibile pe o parte a apei. Nimeni nu sa mai atins de ele. Alte câteva tuburi din beton au fost aduse de firma care lucrează la podul avariat. Oamenii vorbesc de faptul că SGA nu a fost de acord cu devierea apei pentru a se lucra la  cei doi piloni afectați și că se încearcă o altă strategie.