ACTUALITATE

Protest la Penitenciarul Botoșani

Aproximativ 25 de agenţi au scandat public cerând demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Marian Dobrică.

„Ministrul Muncii care ne-a promis standardizarea locurilor de muncă, condiţiilor de muncă, a personalului şi nu s-a ţinut de cuvânt. Se face un an de când am purtat discuţii cu acest ministru care nu ştie că în sistemul penitenciar din România există şi angajaţi, nu doar deţinuţi”, a afirmat vicepreşedintele sindicatului, Viorel Voicu.

Pe lista revendicărilor Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor s-au aflat eliminarea discriminărilor salariale, încetarea „abuzurilor asupra pensionărilorh, plata orelor suplimentare restante, condiţii de lucru mai bune, aprobarea Statutului poliţistului de penitenciare, stoparea împuternicirilor ilegale şi reluarea concursurilor pentru şefii unităţilor de detenţie, dar şi pentru funcţia de director general al ANP.

Pe 3 octombrie, sindicaliştii din penitenciare vor protesta în faţa Ministerului Justiţiei. Ei avertizează că, dacă în urma acestor acţiuni de protest în stradă autorităţile nu vor reacţiona, vor lua în calcul blocarea activităţii penitenciarelor urmare a refuzului angajaţilor de a lucra în condiţiile oferite de angajator în ceea ce priveşte siguranţa personală şi respectarea standardelor de personal în raport cu misiunile de îndeplinit.