Monumentul Eroilor din cimitirul Burdujeni sat reabilitat.Ceremonial religios și militar de Ziua Crucii

În anul CENTENAR 2018, Primăria Municipiului Suceava, împreună cu Filiala Județeană a Asociației Naționale “Regina Maria” și Parohia “Sfânta Treime” din Burdujeni sat, au reabilitat Monumentul Eroilor din cimitirul Burdujeni sat. A fost organizat un ceremonial religios și militar. Au participat pe lângă preoții care au susținut o slujbă de sfințire a Monumentului Eroilor elevi de la Colegiul Național Militar Ștefan cel Mare din Câmpulung Moldovenesc, jandarmi de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava.

Pe data de 14 septembrie, de ziua Înălțării Sfintei Cruci, a avut loc o slujbă de pomenire, cu ceremonial militar, a eroilor din Burdujeni, la monumentul funerar unde s-au depus și coroane de flori.

,,Este un gest de recunoștință și respect pentru eroii din Primul Război Mondial, care au contribuit la întregirea neamului românesc.Mulțumesc numărului mare de cetățeni, din Cartierul Burdujeni sat, care au participat la acest eveniment.Glorie eternă eroilor noștri!,,arată primarul Sucevei, Ion Lungu.