Materaial lemnos confiscat de polițiștii suceveni

Polițiștii suceveni au depistat, ieri două transporturi ilegale de lemene. În ambele cazuri lemnul a fost confiscat.

La 20.09.2018, ora 15.30, un echipaj mixt format din polițiști ai Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, a oprit pentru control pe DN 15C, din comuna Boroaia, autoutilitara cu remorcă condusă de un tânăr de 25 de ani, din județul Neamț, care transporta material lemnos.

          În urma verificărilor, echipa de control a constatat diferențe între materialul lemnos transportat și cel din avizul de însoțire, existând suspiciunea că, acesta a efectuat două transporturi cu aceleași documente, motiv pentru care, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, în autoutilitară se afla cantitatea de 16,84 m.c. lemn rotund de esență rășinoase, iar în remorcă  30,06 m.c. lemn rotund tot de esență rășinoase, diferite de cele din acte.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în cantitate totală de 46,90 m.c. și valoare de 16.617 lei, a fost confiscat și predat în custodie personalului silvic.

 

           La 20.09.2018, ora 17.10, același echipaj mixt format din polițiști ai Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei și specialiști ai Gărzii Forestiere Suceava, a oprit pentru control pe raza comunei Râșca, autoutilitara condusă de un localnic de 42 de ani, care transporta conform avizului de însoțire, 5 m.c. lemn de foc de esență fag.

           În urma verificărilor, echipa de control a constatat faptul că, bărbatul a efectuat două transporturi cu același document, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că acesta transporta cantitatea de 3,96 m.c. lemn de foc de esență fag și nu cea din acte.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 546 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Râșca.

 

Distribuire articol