Andronache: PMP Suceava a strâns peste 30.000 de semnături în campania pentru alegerea primarilor din două tururi

Președintele Organizației Județene a PMP Suceava , Marian Andronache a declarat astăzi, că unul din punctele principale de pe ordinea de zi  a Colegiului Executiv s-a  aflat cel referitor la campania de strângere de semnături pentru revenirea la alegerea primarilor din două tururi de scrutin. Liderul județean al Partidului Mișcarea Populară a declarat că această campanie a fost demarată de PMP încă din luna aprilie 2018 și se va încheia pe 1 octombrie. ,,Organizația Județeană a PMP Suceava a avut ca targhet 30.000 de semnături.Până pe 28 septembrie aveam 25.300 de semnături iar astăzi organizațiile au mai adus din teritoriu peste 5.000,deci targhetul a fost atins.Sperăm ca și legea să fie aprobată în Parlament, undeva prin noiembrie.Avem organizații care și-au depășit cu mult targhetul pe care l-a avut:Suceava,Câmpulung ,Vatra dornei,Liteni,Milișăuți,Vicovu de Sus-pe care țin să îi felicit,au făcut dublu față de cel planificat,Pojorâta-unde avem o organizație  foarte puternică,primar și zece consilieri locali. Alte organizații sunt cele din Brodina, Drăgoiești, Frasin, Fundu Moldovei, Mitocu Dragomirnei, Moldovița, Straja,Valea Moldovei și Vicovu de Jos,, a arătat Andronache.

Președintele PMP Suceava a mai amintit că un alt punct de pe ordinea de zi a fost cel legat de referendumul care va urma în zilele de 6 și 7 octombrie,precizând că de această dată formațiunea politică va avea membri în Secțiile de Votare și în Biroul Electoral Județean.

Andronache a mai precizat în la nivel de județ, PMP mai are de organizat 24 de organizații locale din cele 114 UAT-uri. ,, Avem timp, avem oameni noi iar unii membri vechi i-am chemat înapoi în partid,, a subliniat președintele organizației județene.

Organizația județeană a Partidului Mișcarea Populară  vrea să își achite datoriile, o parte fiind făcute prin reeșalonări. În prezent, peste 2000 de suceveni sunt membri a acestei formațiuni politice.