Aventurile unui bărbat din Vatra Dornei: A găsit un portofel și un telefon, a avut accident cînd le lua, le-a păstrat și s-a ales cu dosar penal!

Un bărbat din Vatra Dornei și-a pierdut portofelul și telefonul mobil. Bunurile au fost găsite de un alt bărbat , tot din Vatra Dornei, care, atunci când a coborât din mașină să și le însușească a avut un accident soldat doar cu pagube materiale. Nu a mai înapoiat bunurile pe care și le-a însușit.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, la 08.09.2018, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Transilvaniei din municipiul Vatra Dornei, bărbatul de 30 de ani, a observat pe partea carosabilă un telefon mobil și un portmoneu cu bani, a frânat brusc, moment în care, a fost lovit de un alt autovehicul care circula în spatele său.

După accidentul soldat cu pagube materiale, conducătorul auto a ridicat bunurile de pe partea carosabilă și a plecat de la fața locului, fără a se prezenta la poliție și fără a anunța găsirea bunurilor.

Bărbatul de 30 de ani a fost sancționat contravențional de polițiști pentru faptul că, nu s-a prezentat la poliție în termen de 24 de ore de la data la care a fost implicat într-un accident soldat cu pagube materiale, iar ca măsură complementară i s-a reținut permisul de conducere.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că autoturismul condus de autor are număr de înmatriculare fals, vehiculul fiind înmatriculat în străinătate.

           În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „însușirea bunului găsit” și „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”, ce va fi soluționat procedural.

 

Distribuire articol