Bursa Zvonurilor: Opoziția pregătește Guvernul din umbră. Vezi cine e în cărți pentru funcțiile de ministru!

Într-un târziu unele partide din Opoziție s-au gândit, așa, că ar trebui să aibă și ele un Guvern din umbră, că, cine știe ce le rezervă viitorul. Așa că în PNL, USR și MRÎ au apărut discuțiile despre cine ar prelua principalele portofolii ministeriale dacă opoziția ar prelua guvernarea.

În privința nominalizării pentru funcția de premier, bătălia se dă între Ludovic Orban, președintele PNL, și Dacian Cioloș, fostul premier tehnocrat.

La ministerul Finanțelor ar veni, din partea PNL, Florin Cîțu, fost președinte al Comisiei Economice din Senat. El se bate pentru acest portofoliu cu tânărul deputat USR Claudiu Năsui, cu studii în economie și finanțe în Franța și Italia. Pentru ministerul Sănătății se bat europarlamentarul Cristian Bușoi din partea PNL și Vlad Voiculescu din partea MRÎ, ambii ocupând aceste portofolii în trecut.

La ministerul Apărării, varianta PNL este vicepreședintele Comisiei de Apărare, deputatul Ovidiu Raețchi, cu studii de apărare la George Marshall Center și Universitatea București, în timp ce USR ar merge pe varianta președintelui formațiunii, Dan Barna, vicepreședinte al Comisiei pentru Politică Externă. Pentru ministerul Muncii se pregătesc vicepreședintele PNL Dan Vîlceanu, membru al Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților și senatoarea USR Florina Presadă, cunoscută pentru conflictele cu parlamentarii PSD din plenul Senatului.

La ministerul Transporturilor, prima variantă a liberalilor este Lucian Bode, președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură din Camera Deputaților, în timp ce prima șansă de la USR o are deputatul Ionuț Moșteanu, fost secretar de stat la Transporturi în guvernul Cioloș. În privința ministerului Comunicațiilor, PNL îl preferă pe deputatul Pavel Popescu, absolvent al unei Facultăți de Știinţe Economice, Informatică şi Inginerie, în timp ce deputatul Cătălin Drulă de la USR, președinte al Comisiei pentru tehnologia informației și comunicațiilor, cu un master în informatică, vrea la același minister. La ministerul Culturii, lupta se va da între Gigel Știrbu(PNL) și Vlad Alexandrescu(USR), ambii îndeplinând această funcție în guvernele  Ponta, respectiv Cioloș.

Pentru ministerul Fondurilor Europene urmează să se bată Petru Luhan(PNL)-președinte al Comisiei pentru Fonduri Europene a PNL și Cristian Ghinea- fost ministru în guvernul Cioloș. Portofoliul Justiției pare că va fi preluat de o persoană fără carnet de partid, în timp ce la conducerea ministerului de Externe va veni fie Stelian Ion de la USR, fie Ben-Oni Ardelean de la PNL.

Distribuire articol