Gheorghe Flutur a distins-o cu „Meritul Bucovinei” pe sora lui Nicolae Labiș

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a decernat , ieri, la Mălini, la încheierea Festivalului Național de Poezie „Nicolae Labiș”, distincția „Meritul Bucovinei” profesoarei Margareta Labiș, sora poetului Nicolae Labiș. Un titlu similar a fost acordat Primăriei Comunei Mălini, în speță primarului Petru Nistor și viceprimarului Dumitru Amariei.

Gheorghe Flutur a subliniat strădania autorităților locale pentru actul cultural și respectul arătat pentru tezaurul local, poetul Nicolae Labiș.

”Pentru că suntem în an centenar vreau să acord o distincție de mare onoare.”, a declarat Gheorghe Flutur. „Este vorba de Meritul Bucovinei, distincție extraordinar de frumoasă pe care noi, cei de la Consiliul Județean, o acordăm. Cu tot dragul, îi oferim din suflet acest titlu doamnei Margareta Labiș.”

„Același merit al Bucovinei îl acord Primăriei Mălini.Am să spun și de ce!”, a afirmat președintele Consiliului Județean Suceava. „Nu multe Primării care au case memoriale, muzee, ale unor astfel de personalități, se îngrijesc precum se îngrijește Măliniul, primarul, Consiliul Local, de acest tezaur pe care îl aveți. Să știți că o spun sincer. Dacă la Stupca, la Ciprian Porumbescu, s-ar întâmpla din partea Primăriei atâtea lucruri bune, ca și la Mălini, aș fi mândru. Merită Primăria Mălini „Meritul Bucovinei”.

În cadrul aceluiași eveniment, poetul Marcel Mureșan, promotorul Festivalului Național de Poezie „Nicolae Labiș”, a primit același titlul „Meritul Bucovinei”.