Un alt pod s-a prăbușit în Italia

Vreme rea cu ploi abundente și vânt puternic în Sardinia: autoritățile au emis coduri roșii de alertă în sudul și estul insulei și cod portocaliu pentru Gallura. Podul Scafa, de pe șoseaua statală 195 care leagă Cagliari de Capoterra și localitatea Pula, s-a prăbușit din cauza precipitațiilor și a vânturilor puternice. Șoseaua fusese deja închisă de ANAS (societatea națională stradală) în orele anterioare. Cod portocaliu de vreme rea și în Piemonte, Emilia-Romagna, Liguria și Toscana.

Cu puține ore înainte de a se prăbuși podul Scafa din Sardinia, în apropierea digului Rumianca se provocase deja o gaură imensă în asfalt, care a forțat poliția municipală să închidă șoseaua statală 195 în direcția podului Scafa. Puterea apei din această dimineață a înghițit în ultimele ore ceea ce a rămas din drumul deja parțial scufundat după ruperea terasamentului Santa Lucia. Acum, cu prăbușirea podului Scafa, șoseaua este practic tăiată în două. La fața locului, pompierii, carabinierii și protecția civilă.

Furtuni puternice sunt așteptate în orele următoare și în regiunea Piemonte, ca urmare a sosirii unei perturbații dinspre oceanul Atlantic, care aduce condiții de vreme instabilă în special în această noapte de miercuri spre joi, 11 octombrie. Temperaturile maxime sunt în scădere. Cele mai multe precipitații sunt așteptate în Val di Susa, Val Pellice și Val Chisone, la Torino, dar și în Cuneo, Asti, Alessandria și la granița cu Liguria.

Unele școli rămân închise mâine, joi, 11 octombrie, în Liguria. Nu se vor susține cursuri la instituțiile de învățământ din provinciile Imperia și Savona (cu excepția localităților Albisola Superiore și Spotorno). Primarii unor localități din Liguria au semnat, de asemenea, ordinul de închidere a cimitirelor, parcurilor, terenurilor sportive și piețelor. Oprite cursurile școlare la Recco și Chiavari (Genova) și la Sarzana (La Spezia).

În Toscana sunt prevăzute, de asemenea, furtuni puternice asociate cu vânt și grindină, începând din zori și pentru întreaga zi de mâine, joi, 11 octombrie.