Direcția Silvică Suceava va executa, în toamnă, lucrări de regenerări artificiale  în suprafață de 25 ha

În afara   celor 1433 ha  regenerări realizate  în primavară ., din care 770 ha regenerări artificiale  și 663 ha regenerări naturale, Direcția Silvică Suceava va executa în toamnă 2018 lucrări de regenerări artificiale  în suprafață de 25 ha.

      Aceste lucrări se execută la ocoalele silvice Fălticeni, Dolhasca, Patrăuți si Râșca.

      In toamna a.c. se vor planta un numar de 126 mii puieti  din care: 37 mii puieti fag, 30 mii puieti paltin, 26 mii puieti salcam, 20 mii puieti frasin, 4 mii puieti stejar,  2 mii puieti gorun si 7 mii puieti brad.

        Lucrarile se executa cu firme prestatoare de servicii  la ocoalele silvice Dolhasca, Patrauti si Rasca si cu muncitori zilieri la O.S. Falticeni.

       Referitor la lucrarile din pepiniere Directia Silvica Suceava are un program de 255 ari semanaturi din care : brad 62 ari, fag 30 ari, stejar pedunculat 41 ari, gorun 21 ari, diverse tari 92 ari, scorus 6 ari, tei 3 air. Programul din acest an  s-a stabilit in functie de de fructificatia la aceste specii din acest an si de necesarul de puieti din speciile mentionate pentru impadurirea suprafetelor neregenerate in fond forestier de stat si privat din anii urmatori.

  Pana la data actuala s-a executat  o suprafata de 105 ari semanaturi, diferenta de 150 ari  urmand a fi realizata in perioada imediat urmatoare pentru a beneficia si de conditiile meteorologice corespunzatoare efectuarii acestora.                                                                                                                         Este de mentionat faptul ca samanta necesara lucrarilor de infiintarea a culturilor de puieti in pepiniere din  speciile de mai sus a fost recoltata cu firme prestatoare de servicii si  muncitori zilieri din rezervatiile de seminte ale Directiei Silvice Suceava si  ca in toamna 2018 cantitatea totala de samanta recoltata din aceste rezervatii de seminte  ce se foloseste pentru semanaturi in pepiniere este de 4408 kg.

 

Distribuire articol