ACTUALITATE

Reținut pentru 24 de ore pentru deținere de canabis

Polițiștii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Vrancea și Galați, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T., au depistat în flagrant un bărbat care avea asupra lui cannabis. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

De asemenea, polițiștii au ridicat în vederea confiscării apoximativ 120 de grame de cannabis, 5 grindere și 3 cântare electronice.

La data de 17 octombrie a.c., polițiștii de combatere a criminalităţii organizate din Vrancea, în colaborare cu polițiști din cadrul B.C.C.O. Galați, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au organizat și desfășurat o acțiune pe linia combaterii traficului și consumului ilicit de droguri, pe raza municipiului Focșani.

Astfel, în urma unui flagrant delict, asupra unui bărbat polițiștii au descoperit circa 80 de grame de cannabis destinat comercializării.

Ulterior, au fost efectuate șase percheziții domiciliare, în urma cărora au fost descoperite și ridicate aproximativ 40 de grame de cannabis, cinci grindere și trei cântare electronice.

Șase persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea pentru audieri, în baza mandatelor de aducere emise.

Din cercetări a reieșit faptul că, începând din anul 2013, un bărbat, de 29 de ani, din municipiul Focșani, ar fi procurat cannabis pentru consum propriu și pentru comercializarea către alte persoane.

În urma probatoriului administrat, procurorul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea a emis împotriva celui prins în flagrant delict ordonanță de reținere, urmând a fi prezentat Tribunalului Vrancea, cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic și consum ilicit de droguri de risc.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea.