Un tânăr din Verești i-a dat unui amic mașina pentru o plimbare deși nu avea permis. Ce a încercat să facă. Ambii au dosar penal

O  patrulă mixtă din cadrul Poliţiei oraşului Salcea şi a Postului de poliţie Dumbrăveni a observat în trafic un autoturism care se deplasa pe DN 29, pe raza localității Dumbrăveni şi al cărui conducător auto, la vederea autospecialei de poliţie, a intrat în parcarea unei societăţi comerciale din zonă și a trecut de la volan, pe bancheta din spate.

Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un tânăr de 24 de ani, din comuna Vereşti, care, în urma interogării bazelor de date, s-a constatat faptul că, nu deține  permis de conducere pentru nici o categorie auto.

Din primele cercetări, polițiștii au mai stabilit și faptul că, proprietarul autoturismului, un tânăr de 21 de ani, din comuna Verești, i-a încredințat acestuia autovehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice, deși știa că nu este posesor de permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal, tânărul de 24 de ani fiind cercetat  sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar proprietarul mașinii sub aspectul comiterii infracțiunii de ”încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.