Foto/Flutur i-a acordat președintelui României placheta „Iancu Flondor” şi medalia aniversară „Centenarul Unirii Bucovinei cu ţara”. Lungu i-a înmânat o plachetă aniversară

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur a mulţumit astăzi, președintelui României,  pentru înmânarea  drapelului României Cetății de Scaun a Sucevei, subliniind că  înmânarea Drapelului României în ajun de Centenar reprezintă un moment cu o semnificaţie profundă. „Domnule președinte.Bun venit în Cetatea de Scaun a Sucevei. Bun venit în frumoasa Bucovină…Am această onoare să vă întâmpin alături de primarul municipiului Suceava și  să vă mulţumesc pentru gestul extrem de emoţionant cu o semnificaţie profundă de a ne înmâna în Cetatea de Scaun Drapelul României, tricolorul României  cu o semnificaţie acum în ajun de Centenar excepţională pentru cinstiera memoriei eroilor făuritori a Marii Uniri.

Domnule preşedinte Bucovina este a doua provincie după Basarabia care a hotărât unirea pe vecie şi necondiţionată cu România acum 100 de ani”. Pe 28 noiembrie peste mai puțin de o lună sărbătorim acest lucru dar prezența dumneavoastră ca șef al statului aici în Bucovina are o semnificație excepțională. Noi ne pregătim cu toții  de marea sărbătoare de la Alba Iulia și vreau să vă spun că împreună cu primarul Ion Lungu astăzi, suntem pregătiți să dăm fraților noștri ardeleni,primarul de Alba Iulia Mircea Havra și președintele Consilului județean Alba domnul Dumitrel să dăm un vas cu pământ din Cetatea de Scaun a Sucevei de unde aproape 200 de  ani Țara Moldovei a fost condusă, să vă dăm un vas cu pământ unde am sădit un puiet de fag din Țara Fagilor cu destinația Alba Iulia să se sădească și să crească  acolo ca simbol al Unirii.  a spus Flutur.

Gheorghe Flutur i-a înmânat preşedintelui României placheta „Iancu Flondor” şi medalia aniversară „Centenarul Unirii Bucovinei cu ţara”.

La rândul său,  primarul  Sucevei Ion Lungu i-a oferit președintelui Româniai medalia „630 de atestare documentară a Sucevei”.

,,Domnule președinte,cred că astăzi mai mult ca oricând trebuie să fim uniți, să dăm dovadă că suntem puternici spre binele poporului român și al României,, a spus Lungu.

La plecare din Cetatea de Scaun a Sucevei, Klaus Iohannis a a subliniat că ceremonia ca fiind frumoasă şi emoţionantă şi a lăudat iniţiativele locale care au făcut ca Bucovina să se dezvolte frumos.   Șeful statului s-a fotografiat cu  persoanele aflate în interiorul cetățiii. Președintele României i-a felicitat pe membrii Coralei Ciprian Porumbescu, arătând că ,,rar mi-a fost să aud asemenea voci,,.

La ieşirea din Cetatea de Scaun, Klaus Iohannis  a fost aşteptat de un grup de copii între care și nepotul primarului Io Lungu care i-a cântat „Doamne, ocroteşte-i pe români”.

 

Distribuire articol