Conducători auto depistați băuți la volan în Județul Suceava

Mai mulți șoferi au fost depistați, atât ieri, cât și azi, băuți la volan pe drumurile județului Suceava.La Azi, la orele 02:32, polițiștii SPR 5 Dărmănești, acționând în cadrul planului de acțiune privind combaterea conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice pe drumurile publice, au oprit pe DJ 178 A din satul Părhăuți, comuna Todirești, în vederea controlului un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani.

Procedând la legitimarea conducătorului auto s-a stabilit faptul că acesta are 30 de ani și este din localitatea Pîrteștii de Jos. Întrucât acesta emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest rezultând valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere valoarea concentrației de alcool pur în aerul expirat s-a procedat la conducerea susnumitului la UPU Suceava pentru a-i fi prelevate probe biologice de sânge în vedere stabilirii îmbibației de alcool în sânge.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, cercetările fiind continuate de SPR 5 Dărmănești.

Și ieri, mai mulți suceveni s-au urat la volan după ce au băut câteva păhărele de alcool.

Polițiștii din cadrul Secţiei 11 Pojorâta au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul ce se deplasa pe DC Lucava din com. Moldova Sulița, conducătorul acestuia conformându-se. Cu ocazia controlului s-a stabilit că la volanului autoturismului se afla un tânăr de 29 ani din com. Moldova Sulița.

       Întrucât conducătorul auto  emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea lui cu un mijloc tehnic certificat și omologat, rezultatul testării fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

      S-a procedat la conducerea conducătorului auto la Spitalului Municipal C-lung Moldovenesc unde i s-au recoltat 2  probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauza s-a  întocmit dosar de cercetare penală privind  săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

  Polițiștii Postului de Poliție Păltinoasa, au oprit pe drumul comunal din sat/comuna Păltinoasa, autovehiculul la volanul căreia se afla un bărbat de 33 ani din localitate.

     Deoarece conducătorul auto emana miros de băuturi alcoolice, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care acesta a fost condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de Postul de Poliție Păltinoasa cauza urmând a fi soluţionată procedural. S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoana care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”.

 

Distribuire articol