DIVERTISMENT

Rețeta Zilei: Pampuște ca la Stulpicani

Poate că unora li  se par banale gogoșile, dar în Bucovina ele sunt nelipsite de pe masă la orice eveniment important: Crăciun, Paște, Revelion, înmormântări, hramuri și onomastici.Este o rețetă simplă și delicioasă făcută cu drag de fiecare bucovineancă, fie ea bogată sau mai nevoiașă.

Ingrediente:

350 gr. făină

2 ouă

esență vanilie

sare

1 cană cu lapte călduț

6 linguri de zahăr pudră

coaja rasă de la 2 portocale

3 linguri de ulei

25 gr. drojdie.

Se amestecă făina cu drojdia, sare, 3 linguri de zahăr, laptele cald, cele două ouă, esența și coaja de la portocale. Se frământă bine aluatul, apoi se pune la dospit pentru 40 de minute, acoperind vasul pentru a avea căldură. Când este gata, aluatul se întinde lăsându-l aproximativ de 1 cm grosime, apoi cu gura unui pahar se fac formele de pampuște. Se pun la prăjit în ulei până se rumenesc pe ambele părți, când sunt gata se lasă la răcit, presărând zahărul pudră peste ele la final. Poftă bună!”