Cum își dorește polițistul Bogdan Bănică România , în An Centenar

Gândurile și dorințele unui om, polițist, dar mai ales român, care stă în frig să-și facă datoria chiar dacă e răcit câteodată. Relevant pentru momentele pe care le trăim.

Bogdan Bănică, Vicepreședinte Sindicatul Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS a postat pe pagina sa de Facebook, dorințele dar și aspirațiile unui umil polițist de la un capăt de țară. Redăm integral postarea polițistului criminalist.

„Cum ce ne dorim de sărbători, în an centenar? Sânge, teamă și confuzie!? Sau poate doar parlamentarii își doresc asta, pentru noi…

Semnalele din mass-media duc către indicii cum că s-ar pune de-o amnistie/grațiere. Mișelește, prin OUG, astfel că se va aplica de îndată după publicarea în Monitorul Oficial.

Ce dacă peste 7 milioane de români trăiesc în sărăcie și la limita subzistenței? Contează asta? Nu. Ci doar un fățarnic act de clemență față de pârnăiași, pușcăriași și pușcăriabili. EI sunt cei care contează în zilele noastre, aparent.

Vreți să vedem niște cifre? Furnizate de surse oficiale, respectiv de INS –Institutul Național de Statistică? Și apoi să ne raportăm la ele? Ia să vedem:
– anul trecut un nr. de 1543 recidiviști au fost DIN NOU condamnați definitiv de instanțele de judecată, ajungând din nou după gratii.
– rata de recidivă sare de 70% în România
– în 2017, 5 procente din infracțiuni au fost comise de recidiviști și mă refer aici la infracțiunile grave
– în 2017 s-au comis 672 infracțiuni de omor, tentativă de omor și lovituri cauzatoare de moarte
– tot în 2017 s-au comis 862 violuri, 780 violuri cu victime MINORE!
– plus 3163 tâlhării și aproape o sută de mii de furturi.
Insignifiant.

Și doar raportându-mă la cifrele din 2017, printr-o eventuală amnistie/grațiere constat că se vor comite, indubitabil, în plus față de medie: 34 omoruri, tentative de omor sau lovituri cauzatoare de moarte, 43 violuri și 39 violuri cu victime minore, 158 tâlhării și cca 5000 de furturi. Vă asumați, dragi parlamentari, aceste cifre?
Vă asumați, dragi parlamentari, viețile pierdute gratuit, suplimentar și nejustificat, destinele distruse ale celor dragi? ⁉️

Într-un “stat de drept” în care sistemul de reintegrare socială este varză, vă asumați consecințele unei eventuale amnistii/grațieri? Vă asumați lacrimile, durerea, suferința pe care le oferiți moca, cacadou cetățenilor acestei țări? Vă asumați bătaia de joc la adresa muncii polițiștilor, procurorilor și judecătorilor, la adresa opiniei publice radicalizate și a celorlalte instituții ale statului? De drept?⁉️

Vreți sânge, teamă și confuzie?…Vă asumați să fiți arătați cu degetul, sau mai rău, “puși la zid” de părinții băiețelului tâlhărit pe ulița satului de un recidivist? Vă asumați furia tatălui a cărui fiică de 16 ani a fost violată de un recidivist în spatele blocului? Cum vă veți apăra de ura mamei al cărui fiu a fost ucis de același generic recidivist eliberat de voi? Cum veți face față acuzelor societății civile ce îl recunosc pe același dealer de droguri, vânzător de moarte, la colțul liceului?

Cei ce vă gândiți să adoptați amnistia/grațierea, luați în calcul consecințele dramatice ale deciziei voastre, puneți-vă în locul celor de mai sus. Uitați-vă în oglindă și luați în calcul că există posibilitatea să plătiți cu aceeași suferință, făcând parte dintre ei. Uitați-vă în oglindă și întrebați-vă: Îi pot face asta fiului meu? Îi pot face asta fiicei mele sau mamei?
Pot face asta țării mele și celor ce nu au nicio vină că s-au născut aici?

Puteți face asta României și apoi sa vă priviți în ochi alegătorii?

La multi ani, români, fiți tari!
La mulți ani, Românie vătămată, la mulți ani, Românie lăcrimând, sângerândă…„, afirmă Bogdan Bănică.