Foto/Bucovinenii au venit la Alba Iulia în Ardeal. Sunetul buciumelor bucovinene s-au auzit peste Alba Iulia

Manifestările de Ziua Națională  a României au început încă din această dimineață la Alba Iulia cu depuneri de coroane la statuile personalităților care au marcat România.

Bucovinenii noștri au fost chiar înaintea tuturor. Ei au vrut să se asigure că totul e în regulă, și să arate  că în Bucovina , implicit în Județul Suceava, sunt români cu rădăcini înfipte adânc în pământul binecuvântat al acestei țări. Președintele CJ Suceava Gheorghe Flutur a fost primul și a pregătit statuia lui Iancu Flondor, astfel încât tricolorul să nu îi lipsească. Ulterior, la timpul stabilit în program statuia a fost dezvelită, moment în care participanții au scandat: Trăiască, trăiască, Bucovina, Ardealul și Țara Românească!De la Alba Iulia nu lipsesc nici , Ion Lungu, deputatul PNL Angelica Fădor, liderul liberal Vasile Blaga. Bucovinenii au depus coroane de flori și au stat în genunchi în fața statuii lui Iancu Flondor.

Sunetul buciumelor Bucovinei s-au revărsat peste Alba Iulia , într-o zi de Sfânt Andrei, în ajunul  Centenarului Marii Uniri a românismului.