Șapte bărbați din Vatra Moldoviței, Izvoarele Sucevei, Frasin și Frumosu, arestați pentru contrabandă cu țigări

Șapte bărbați au fost arestați preventiv, ieri, pentru 24 de ore, în urma unor percheziții domiciliare. Ei sunt acuzați de contrabandă. Mai precis membrii grupării au traficat peste 2.150.000 de țigarete de proveniență extracomunitară.

În urma activităților de urmărire penală derulate de către polițiștii din cadrul S.I.C.E. – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T- Serviciul Teritorial Suceava, în cadrul dosarului penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „constituirea unui grup infracţional organizat”  şi „contrabandă”,ieri, s-au pus în executare mai multe mandate de percheziție domiciliară, privind 32 de locații pe raza jud. Suceava și 2 locații pe raza mun. Bistrița, jud. Bistrița Năsăud.

Perchezițiile au fost realizate de către lucrători de poliție judiciară din cadrul S.I.C.E. Suceava, cu sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Suceava și cei ai S.I.C.E. Bistrița Năsăud și au vizat membrii unor grupuri infracționale organizate specializate în contrabanda cu țigarete de proveniență extracomunitară.

În urma activităților desfășurate, un număr de 7 suspecți au fost conduși la unitatea de parchet, în vederea desfășurării de activități procedurale specifice, respectiv: Oblezniuc Pavel, de 27 ani, din com. Moldovița, Nicuțari Cosmin, de 35 ani, din com. Vatra Moldoviței, Negură Mircea-Artion, de 28 ani, din com. Vatra Moldoviței, Naida Ilie, de 37 ani, din com. Izvoarele Sucevei, Volanschi Constantin, de 31 ani, din or. Frasin, Moisa Constantin, de 27 ani, din com. Vatra Moldoviței și Buga Florin-Tudor, de 38 ani, din com. Frumosu.

Cu privire la cei 7 inculpați a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introduși în arestul IPJ Suceava, urmând ca în cursul zilei 05.12.2018, 5 dintre aceștia să fie prezentați Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile, iar față de restul urmând a fi instituită măsura controlului judiciar ptr. 60 zile.

În urma inventarierii bunurilor ridicate de la perchezițiile domiciliare efectuate, a rezultat faptul că în cauză au fost indisponibilizate 49.880 țigarete de proveniență extracomunitară, sumele de 5.090 euro și 107.882 lei, 5 autoturisme, 63 de telefoane mobile și cartele SIM, precum și alte bunuri care constituie probe și mijloace de probă (înscrisuri, stații de emisie recepție, etc.).

Întrucât din probele administrate până în prezent a rezultat faptul că în perioada de monitorizare, membrii grupării au traficat peste 2.150.000 de țigarete de proveniență extracomunitară, din care 594.800 de țigarete au fost capturate de către organele de poliție, prejudiciul estimativ cauzat bugetului consolidat al statului se ridică la aproximativ 1.300.000 lei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii S.I.C.E – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T- Serviciul Teritorial Suceava, în vederea stabilirii întregii activități infracționale, identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor participanților.