Retrospectivă. Evenimentul ANULUI 2018. Operata Crai nou, un spectacol de excepție

Un spectacol de excepție a avut loc la începutul lnunii iunie 2018, în curtea interioară a Cetății de Scaun a Sucevei. Opereta în două acte de Ciprian Porumbescu a fost pusă în scenă de o mână de oameni profesioniști. Chiar dacă vremea devenise ploioasă, odată ce a fost dat startul spectacolului, a ieșit și soarele.  Ținute impecabile, voci performante și pline de strălucire a Sucevei, o orchestră cu adevărat simfonică sub bagheta maestrului  inegalabil Emil Havriliuc, joc scenic, toate adunate  au creat o atmosferă specifică epocii în care a fost scrisă opereta și trup și suflet.

În ciuda ploii anunțate sucevenii au ținut să fie prezenți  la eveniment și să vadă după 25 de ani repunerea pe scenă a Operetei Crai Nou.

Merită apreciat efortul directorului Centrului Cultural Bucovina, Sorin Filip și a lui  Raimund  Johannes Onesciuc, directorul Ansamblului “Ciprian Porumbescu”.

Și-au dat concursul Orchestra și Corpul de Balet al Ansamblului Artistic ,,Ciprian Porumbescu,, profesori și elevi ai Colegiului de Artă ,, Ciprian Porumbescu, Corul Vox Campus. Dirijori:  preot Ciprian Curcă, prof.dr.Sever Dumitrache.

Distribuire articol