Foto/Pomana porcului la Căminul de bătrâni din Solca

Are o inimă de aur. Profesor Daniela Ceredev din Vatra Moldoviței,
Fondator Asociaţia Proiect Pro Europa, membră Reţeaua româno-flamandă TON, membră Federaţia Volum nu a uitat de oamenii care au nevoie de ajutor, oameni care sunt în suferință.

,,Și în acest an, le-am adus aminte gustul de „acasă” bunicilor de la Solca. Poate că acesta e cel mai frumos dar pe care am reuşit să ni-l facem de aceste sărbători. Am pregătit noi înşine masa celor 62 de bunici de la Căminul pt Persoane Vârstnice Solca. Şi nu un prânz ca oricare. Tochitură („pomana porcului” chiar atunci tăiat), „mămăligă de barabule”, lapte acru-n cofă şi brânză de burduf. Apoi, șorici şi prăjituri.
Împreună cu copiii-voluntari CIVIC jr, am avut un nou răgaz de a depăna cu dânşii tulburătoare poveşti de viaţă. Și iar ne-a mărturisit bunica Doiniţa că „viaţa sa a fost o doină”. Şi noi ştim că doina e un cântec de jale. O jale pe care azi am încercat s-o îmblânzim puţin,, spune Daniela Ceredev pe pagina sa de facebook.

Sigur că darurile și zâmbete le pentru bătrâni nu au fi putut fi aduse dacă oameni cu suflet mare nu ar fi contribuit. ,,Recunoștință pentru jertfa din această zi, Elena Bonzeac, Lucian Cocerhan, Daniel Cornețchi, Gabriel Diaconița, Florin Iliesi, Titi Loba, Ioana Medviciuc, Rodica și Mihai Michitiuc, Genoveva Mnesciuc, Cristina Moisa, Olimpia și Constantin Moisa, Ștefan Pașcaniuc, Loredana Strugariu, Ioana Vatamaniuc!,,spune doamna Daniela.

Recunoștință pentru timp și pentru micile voastre daruri, copii minunați, voluntari CIVIC jr – Centrul pentru Inovație, Voluntariat și Inițiativă Comunitară!

Recunoştinţă pentru acest dar Parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” Ciumârna!