Ion Lungu nu știe când va fi aprobat bugetul pentru acest an. Totul depinde de oficialii de la București!

Situația drumurilor a fost principalul subiect al primei ședințe a Consiliului Local Suceava din acest an. Sunt probleme cu bugetul care în contextul în care nu a fost aprobat la nivel național, primăria nu are ce să facă.

Primarul Municipiului Suceava Ion Lungu a afirmat că s-au depus proiecte în zece domeni.

„Din seara aceasta se pot vota proiectele participative pentru bugetul acestui an. S-au depus pana acum proiecte pe toate cele 10 domenii. Cei care au venit si au predat la Primarie strazile private au avut parte de interventii din partea Primariei. Pe ceilalti nu avem cum sa ii ajutam pentru ca nu ne lasa legea. Imi pare rau de proiectele care au fost depuse pentru strazi private dar nu avem voie sa intervenim„, a afirmat Ion Lungu.

Primarul a mai spus că până în prezent au fost depuse 43 de proiecte, 29 au fost aprobate și vor intra la votare, iar primele 10 care vor fi votate de suceveni vor fi finanțate.

„Din pacate nu am nici un orizont pentru aprobarea bugetului pe acest an. Nici macar pe la jumatatea lunii februarie nu vad sa poata sa fie aprobat.

Nu am vazut la dezbatere nici un proiect la nivel national pentru bugetul pe acest an. Noi, la Primaria Suceava lucram. Plecam de la bugetul de anul trecut de 300 milioane de lei. Vrem sa vedem daca vom primi de la Bucuresti niste bani„, a mai afirmat edilul Sucevei.