Dosare penale pentru conducerea cu permis suspendat

Mulți șoferi se urcă la volan deși au permisul de circulație suspendat. Depistați de polițiști ei se aleg de fiecare dată cu dosar penal. Și, ieri, în județul Suceava au fost două astfel de cazuri.

O patrulă din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ipoteşti a oprit, ieri, pentru control pe DC 65, din comuna Verești, autoutilitara condusă de un localnic de 32 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Tot, ieri, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A, din comuna Dornești, autoturismul condus de un localnic de 60 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere suspendat, iar autoturismul are inspecția tehnică periodică (ITP) expirată din 31.08.2018 și asigurarea auto obligatorie expirată din 20.09.2018.
       În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de „conducerea unui vehicul de către o persoană care are permisul de conducere suspendat”, ce va fi soluționat procedural.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare al autoturismului, precum și plăcuțele cu numerele de înmatriculare.