Numărul cazurilor de gripă în creștere în județul Suceava

În judeţul Suceava numărul cazurilor diagnosticate clinic cu gripă este în creştere, în săptămâna 21 – 27 ianuarie înregistrându-se 28 de cazuri, cu opt internări, iar cele mai multe la grupa de vârstă 5-14 ani.

În acest interval de raportare s-a înregistrat şi primul deces din cauza gripei la un pacient în vârstă de 60 de ani, nevaccinat şi cu alte afecţiuni cronice preexistente.

Totodată, în judeţ s-au raportat 3.141 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), cu 88 de internări, cele mai multe la grupa de vârstă 5-14 ani.

De asemenea, s-au înregistrat 848 de cazuri de pneumonie, cu 149 de internări, iar cele mai multe tot la grupa de vârstă 5 – 14 ani.

În perioada 14 – 20 ianuarie 14 cazuri diagnosticate clinic cu gripă, 2303 IACRS şi 619 pneumonii.

La începutul acestei săptămâni, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, Mircea Macovei, a declarat că unitatea spitalicească a achiziţionat pentru tratarea infecţiei virale 1.200 de tablete de Tamiflu de 75 mg pentru pacienţii adulţi şi 100 de tablete de Tamiflu de 30 de mg pentru copii.

Totodată, au fost comandate trei sute de teste de depistare a virusului gripal ce urmează în secţiile de Boli de infecţioase şi Pediatrie.

DSP reaminteşte respectarea conduitei igienico-sanitare pentru prevenirea şi combaterea îmbolnăvirilor şi recomandă vaccinarea antigripală.

DSP Suceava monitorizează zilnic numărul cazurilor de infecţii respiratorii şi deciziile luate la nivelul unităţilor sanitare şi la nivelul unităţilor de învăţământ, cu privire la măsurile suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor.

Prin această monitorizare a măsurilor luate pentru limitarea extinderii cazurilor de îmbolnăvire prin gripă şi infecţii respiratorii, Ministerul Sănătăţii supraveghează evoluţia epidemiei de gripă.