Afacerile ilegale cu lemn, din ce în ce mai frecvente, în județul Suceava

Polițiștii din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei au oprit pentru control pe raza comunei Vadu Moldovei ansamblul compus din cap tractor și semiremorca, condus de către un bărbat de 31 de ani, din comuna Stulpicani și încărcat cu 41,55 mc cherestea de rășinoase, conform avizului de însoțire.

           Întrucât exista suspiciunea cu privire la neconcordanța dintre volumul scriptic și cel faptic  s-a solicitat sprijinul reprezentanților Gărzii Forestiere Suceava care, în urma inventarierii, au stabilit că în semiremorcă se află în plus cantitatea de 0,95 mc cherestea.

S-a dispus confiscarea valorică a cantității de 0,95 mc cherestea în valoare de 607,05 lei și sancționarea contravențională a societății de la care provenea lemnul.

     La aceeași dată, orele 16:30, aceeași patrulă de poliție a oprit pentru control pe raza comunei Vadu Moldovei ansamblul compus din cap tractor și semiremorca  condus de către un bărbat de 31 de ani, din orașul Frasin, și încărcat cu 41,42 mc cherestea de rășinoase, conform avizului de însoțire.

           Întrucât exista suspiciunea cu privire la neconcordanța dintre volumul scriptic și cel faptic  s-a solicitat sprijinul reprezentanților Gărzii Forestiere Suceava care, în urma inventarierii, au stabilit că în semiremorcă se află în plus cantitatea de 11,01 mc cherestea.

           S-a dispus confiscarea valorică a cantității de 11,01 mc cherestea în valoare de 7.035,39 lei și sancționarea contravențională a societății de unde provenea cheresteaua.