O dorneancă mânuiește cel mai sexy instrument muzical-Saxofonul.Și bărbații o pot indivia

Este la vârsta majoratului și mânuiește cel mai sexi instrument muzical -Saxofonul. Ionela Ancuța Mitrofan, de 18 ani, din Dorna Candrenilor, județul Suceava, este elevă în clasa a XI a  la Liceul Tehnologic din localitate.  Dorneanca cântă la un instrument despre care se spune că e specific în general, bărbaților. 
A iubit muzica de mică iar de 4 ani studiază  saxofonul sub îndrumarea profesorului  Dorin Pardău de la Clubul Copiilor si Elevilor din Vatra Dornei.

 Este frumoasă și ambițioasă. Așa cum sunt oamenii de la munte, mândri și iubitori a tot ce este frumos. Este mereu plină de energie. Și-a dorit să cânte pe scenă  unde să fie apreciată și admirată pentru acest lucru.A participat la concursuri nu numai în țară dar și în străinătate.

,, Am participat la multe concursuri si festivaluri printre care am avut ocazia de a participa alături de Ansamblul ,,Plaiurile Dornelor,, la Festivalul International din Bulgaria. Îmi place să cant, dar îmi place mult mai mult sa îi  încânte pe cei care mă apreciază și înțeleg muzica populară din zona Bucovinei! Port cu mandrie traditia, obiceiurile si portul popular din zona Dornelor,, ne-a destăinuit Ionela Ancuța Mitrofan.

Vrea să facă parte din Fanfara Militară din Capitală

Viaţa i-a oferit şansa să studieze acest instrument. Dar nu-i pare rău, spune ea, pentru că,  numai așa  se poate modela ca artist. Ancuța se consideră o persoană fericită pentru că are posibilitatea să facă ceea ce-i place.

,, Iubesc arta, iubesc muzica dar ceea ce iubesc cu adevarat este saxofonul! Vara trecută, prin intermediul Liceului Tehnologic din Dorna Candrenilor unde îmi  sunt  elevă, sub coordonarea domnului profesor Dan Pavel , doamnelor director Pavel Felicia si Parvu Valentina dar si domnisoarei profesoare Puscasu Manuela, impreuna cu doi colegi am participat la concursul ,,Junior Achievment,, unde am realizat ,, Săpun de casă,,  doar din ingrediente naturale. Din 200 de echipe, noi ne-am numarat prin cele 20 care au ajuns în  finala de la Bucuresti. Marea bucurie a mea a fost atunci când am urcat pe scena Ateneului Roman unde am ridicat premiul de 2000 de $. În acea perioada am observat cât de frumos este Bucurestiul și mi-am pus singură o întrebare “Cum ar fi sa imi continui visul la Bucuresti si sa fac parte din Fanfara Militara?”,, ne-a dezvăluit saxofonista.

Este susținută de familie și prieteni

Unul din lucrurile pe care le observi imediat la Ancuța este  faptul că ea e întotdeauna zâmbitoare. Rar mi-a fost dat să întâlnesc o persoană atât de pozitivă. Își  sacrifică mult din timpul liber, dar, spune ea, merită.

,,De când am început sa cant la saxofon și până în prezent familia, prieteni și toți cei apropiati m-au sustinut și au fost alaturi de mine de aceea pe aceasta cale țin să le multumesc. Ancuța își sacrifică mult din timpul liber, dar, spune ea, merită.  Acasă exersez fără probleme, pentru că vecinii mei nu au treabă cu mine. Idolul meu, însă, în muzica populară este renumitul saxofonist Petrică Nicoara Sârb,, a spus dorneanca.