Polițiștii suceveni au confiscat pe lângă țigările ”tradiționale”, mai multe bijuterii și bani

Polițiștii suceveni au confiscat , ieri, țigări în valoare de 2.000 de lei dar și bijuterii și bani proveniți din activități ilicite.

Un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Siret a oprit pentru control pe DN 2 din localitatea Negostina, autoturismul condus de un bărbat din municipiul Câmpulung Moldovenesc și în care se afla ca pasager, un bărbat de 45 de ani din aceeași localitate.

       În urma controlului autoturismului, polițiștii au identificat 180 de pachete cu țigări de proveniență extracomunitară, bunuri despre care, pasagerul autoturismului a declarat că îi aparțin, le-a achiziționat de la persoane necunoscute pentru consum propriu și nu deține documente de proveniență.

        Țigările în valoare de aproximativ 2.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatului de 45 de ani i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.

Tot, ieri, cu ocazia cercetărilor efectuate de Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale Suceava într-un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, polițiștii au efectuat verificări la mai multe magazine ce au ca obiect de activitate comercializarea de bijuterii şi obiecte din metale preţioase, ocazie cu care, a fost confiscată cantitatea de 690 de grame de bijuterii, precum şi suma de 6.570 lei, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 49.000 lei și ridicate mai multe înscrisuri necesare continuării verificărilor şi soluţionării cauzei penale aflate în lucru.

         Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava în vederea stabilirii stării de fapt şi tragerea la răspundere penală a persoanelor implicate în comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.

Distribuire articol