Case vândute cu un euro în ”Orașul Splendorii” din Italia. Autoritățile încearcă repopularea zonei

Autoritățile unei localități din Sicilia, Italia, fac eforturi pentru a repopula și conserva orașul, printr-o idee inedită. Astfel, primarul a decis să scoată la vânzare casele părăsite, la prețul de un euro, iar singura condiție este ca noii proprietari să reabiliteze clădirile în maxim trei ani de la cumpărare.

Această metodă este cunoscută deja, însă primarul din localitatea Sambuca susține că, față de alte zone unde s-a practicat această metodă doar pentru propagandă, aici tranzacția se va realiza rapid,  renunțându-se la birocrație, noii proprietari putând intra imediat în posesia casei cumpărate.

Costurile pentru reparaţii încep de la 15.000 de euro şi doritprii mai trebuie să depună o garanţie de 5.000 de euro. Garanţia va fi returnată când renovarea este finalizată.

Zeci de proprietăţi cu privelişti către Mediterana au fost puse în vânzare în Sambuca.

“Faţă de alte oraşe, care au făcut asta doar pentru propagandă, această primărie scoate case la vânzare case pentru un euro”, adeclarat, pentru CNN, Giuseppe Cacioppo, viceprimar şi consilier turistic. “Nu suntem intermediari între vechii şi noii proprietari. Vrei casa, este a ta imediat”.

În urma mediatizării, autoritățile au primit deja zeci de solicitări din Elveţia, Franţa şi Spania.

Orașul Sambuca este situat în zona Sicilia și este cunoscut drept Oraşul Splendorii. Zona este o rezervaţie naturală, încărcată cu istorie, cu plaje superbe, păduri şi munţi. Locuinţele cu două etaje sunt construite din piatră roşiatică şi au curţi cu palmieri şi arcade, iar în zilele senine de aici se poate vedea vulcanul Etna.

Pe siteul Primăriei din Sambuca a fost făcută o secțiune specială pentru casele care se vând cu un euro.

sursa:românia24.ro