1.400 doze de vaccin pentru DSP Suceava

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit de la Ministerul Sănătăţii încă 1.400 de doze de vaccin antigripal, în urma solicitărilor venite din partea medicilor de familie din judeţ.

Potrivit DSP Suceava, cereri de suplimentare a numărului dozelor de vaccin antigripal au venit din partea a 93 de medici de familie, iar tuturor le-au fost deja distribuite în funcţie de solicitări.

De la debutul campaniei de vaccinare împotriva gripei din sezonul rece 2018 – 2019, în judeţul Suceava s-au vaccinat 37.001 de persoane din grupele de risc.

Numărul cazurilor diagnosticate clinic cu gripă păstrează trendul ascendent din luna precedentă, în ultima săptămână de referinţă, 28 ianuarie – 3 februarie, înregistrându-se în judeţ 45 de cazuri, cele mai multe la grupa de vârstă 15 – 49 de ani.

La sfârşitul lunii trecute, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, Mircea Macovei, a informat că unitatea spitalicească a achiziţionat pentru tratarea infecţiei virale 1.200 de tablete de Tamiflu de 75 mg pentru pacienţii adulţi şi 100 de tablete de Tamiflu de 30 de mg pentru copii.

Totodată, au fost comandate trei sute de teste de depistare a virusului gripal pentru a fi repartizate secţiilor de Boli de infecţioase şi Pediatrie.

În judeţul Suceava, în acest sezon rece, s-a înregistrat un deces provocat de gripă, la o persoană în vârstă de 60 de ani.