Bisericile din Bucovina lăudate de Daily Mail

Ziarul Daily Mail a publicat recent articolul intitulat „Din România cu dragoste: Aventurându-mă în inima acestei bijuterii est-europene, acolo unde viața s-a schimbat puțin peste secole”, în care mănăstirie din Bucovina sunt numite „bijuterii ale estului„.

În articolul publicat la jumătatea lunii ianuarie, Jurnalista Wendy Driver a împărtășit impresiile de la ultima sa călătorie în România. Ea constată că țara noastră este „una dintre cele mai bune destinații din Europa” în ceea ce privește prețurile.

Wendy Driver scrie despre experiența ei în Maramureș, „o regiune frumoasă de păduri și dealuri păstrată intact”, dar și în Bucovina, acolo unde a vizitat mănăstirile ortodoxe înconjurate de fortificații care „datează din perioada medievală când artiștii pictau fresce nu doar în interiorul bisericilor, ci și pe fiecare centimetru din exterior”.

„Culorile fațadelor erau atât de vibrante încât ai fi spus că au fost pictate ieri. Unele reprezentau povestiri biblice, dar altele indicau scene îngrozitoare de tortură și ucidere a martirilor români”, relatează jurnalista.

Ea vorbește despre obiceiuri, despre Mocănița și despre Suceava.

„Ultima mea noapte a fost petrecută la Suceava. Casa de Oaspeti, situata chiar in afara orasului, este acum o pensiune de lux, dar constructia ultra-modernista de sticla, lemn si beton a fost initial cabana de vanatoare a fostului dictator comunist Nicolae Ceaușescu.

Avea dormitoare spațioase și o terasă largă, cu vedere spre grădină, dar partea cea mai interesantă a fost micul pivniță circulară unde a avut diverși demnitari precum șahul Iranului și președintele rus Leonid Brejnev„, mai adaugă jurnalista.