„Tabără în pridvorul satului„, la Tișăuți

Parohia Tișăuți a organizat, în perioada 3-7 februarie, prima ediție a a „Taberei din pridvorul satului”, la care au paricipat 100 de copii.
Invitatul de onoare al ultimei zile a fost Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Programul taberei a oferit copiilor numeroase ateliere de lucru: atelier de patiserie, de poveşti, atelier de sculptură, de împletituri de nuiele, atelier de pictat icoane pe sticlă, de cusături, atelier de teatru etc. Activităţile s-au desfăşurat la şcoala din Tişăuţi, sub supravegherea voluntarilor taberei. Printre organizatori s-au numărat preotul Mircea Bejenar, Aura Iuliana Bejenar, Mihaela Mihordea de la Asociatia „Împreună” – filiala Suceava, prof. desen Alexandra Munteanu, prof. religie Alina Lăzăreanu.

7 februarie 2019 a fost ultima zi de activitate a taberei. Preotul Mircea Bejenar, împreună cu toţi elevii, formatorii şi voluntarii, a făcut o rugăciune de mulţumire pentru toată bucuria şi comuniunea trăite în activităţi şi jocuri. Invitatul de onoare al acestei ultime zile a fost Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Ierarhul a vizitat cu interes expoziţia organizată cu directă implicare a preotului paroh Mircea Bejenar, în care voluntarii şi participanţii taberei au expus lucrări ale elevilor din toate atelierele. Piesa de teatru „Moş Ioan Roată şi Unirea”, regizată de actriţa Clara Popadiuc de la Teatrul „Matei Vişniec” – Suceava cu elevii atelierului de artă dramatică, s-a bucurat de toate aplauzele asistenţei.

Momentul festiv s-a încheiat cu premierea voluntarilor, a formatorilor şi sponsorilor şi, în mod deosebit, a elevilor participanţi.

Aura Iuliana Bejenar, unul dintre organizatori, ne-a declarat că tabăra a reprezentat „o provocare, o bucurie şi, mai ales, o surpriză”. „Ne surprinde numărul mare de copii care şi-au dorit să vină la noi în tabără”, a precizat Aura Iuliana Bejenar.

Amintim faptul că proiectul „Tabăra din pridvorul satului – Împreună pentru tineri” al Asociaţiei Tineretul Ortodox Român (ATOR) – filiala Iaşi a avut anul trecut 3 nominalizări la Gala Naţională a Voluntarilor, cel mai amplu eveniment de recunoaştere a meritelor voluntariatului la nivel naţional.