ANM: Două zile de primăvară

Meteorologii anunţă două zile cu temperaturi neobişnuit de ridicate pentru această perioadă. Potrivit ANM, vremea va fi frumoasă sâmbătă şi duminică, cu maxime de de până la 14 grade Celsius, în anumite zone, şi fără precipitaţii.

În Capitală, termometrele vor arăta chiar 8 grade Celsius pentru ziua de sâmbătă şi 12 grade Celsius pentru duminică.

Pentru finalul saptamanii, presiunea atmosferică se va menţine ridicată în ca mai mare parte a continentului, inclusiv în ţara noastră. Vreme destul de stabilă în zilele următoare, precipitaţiile vor lipsi. Masa de aer cald va domina mare parte din continent şi încet va ajunge şi în ţara noastră, mai ales pe parcursul zilei de duminică, practic înlocuind masa de aer polar care ne-a afectat în prima parte a acestei săptămâni”, a declarat meteorologul Mihai Timu, din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Acesta a subliniat că sâmbătă vor fi temperaturi cuprinse între 1 şi 11 grade, cele mai ridicate fiind în partea de Sud-Vest a ţării.

„De asemenea, un cer variabil în zonele de deal şi de munte, în Sud, Sud-Vest şi cu ceva înnorări în restul teritoriului, dar fără precipitaţii. Ziua de duminică va aduce încălzire substanţială a vremii, în mare parte a ţării. Cel puţin, în Moldova, în dealurile sudice, ne aşteptăm la maxime de până la 14 grade. În schimb, în Trasilvania în depresiuni, vor rămâne mai modeste spre 4-5 grade”, a mai explicat meteorologul, potrivit mediafax.ro.

Pe parcursul zilei de duminică, înnorări temporare sunt aşteptate în partea de Nord-Vest şi centru a teritoriului.