Material lemnos confiscat de polițiști

Polițiștii suceveni au confiscat , ieri, câțiva metri cubi de material lemnos.

O patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A din comuna Marginea autoutilitara condusă de un bărbat de 58 de ani, din comuna Sadova, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,53 m.c. lemn de foc de esență foioase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

Tot, ieri,, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Poliției orașului Solca a oprit pentru control pe un drum comunal din comuna Poieni Solca, autoutilitara condusă de un bărbat de 43 de ani din comuna Cacica, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, acesta transporta ilegal cantitatea de 1,89 m.c. lemn de lucru tip grinzi de esență rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 800 lei, a fost confiscat și predat în custodie Ocolul Silvic Solca.