Doi bărbaţi cercetați pentru contrabandă si țigări în valoare de peste 12.200 de lei

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei cercetează doi cetăţeni români pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, după ce aceştia au încercat să transporte, dinspre frontiera de stat spre interiorul ţării, cantitatea de 1.050 de pachete cu ţigări.

* Ieri, 18 februarie 2019, în jurul orei 18.30, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al poliţiei de Frontieră Maramureş, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat pe raza localităţii Petrova, două persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând în spate trei genţi voluminoase.

Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea persoanelor în cauză, iar în urma controlului bagajelor, au constatat că acestea transportau ţigări, fără documente de provenienţă. Cele două persoane identificate ca fiind cetăţenii români G. M., în vârstă de 52 de ani şi D. A., în vârstă de 17 ani, cu domiciliul pe raza judeţului Maramureş, au fost conduse la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor. Totodată, în urma inventarierii celor 3 genţi a rezultat cantitatea de 1.050 pachete ţigări, de diferite mărci, în valoare de 12.285 lei.

În cauză, poliţiştii de frontieră au ridicat întreaga cantitate de ţigări în vederea confiscării şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Totodată, se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.