ACTUALITATE

Prinși cu două carcase de căprior jupuit în mașină în Horodnic de Sus

Doi bărbați bănuiți de braconaj au fost prinși , ieri, de polițiști pe raza comunei Horodnic de Sus. Poliția a fost sesizată de un localnic, acesta auzind mai multe focuri de armă.

Cei doi bărbați, unul de 32 de ani din Vicovu de Jos iar altul de 42 de ani din Sucevița aveau în autoturism două carcase de căprior jupuite, existând suspiciunea că ar fi recoltate ca urmare a comiterii infracțiunii de braconaj.

      În urma cercetării locului faptei s-a stabilit că persoanele depistate nu dețineau documente pentru cele două carcase de vânat, descoperite în autoturism.

      Cu ocazia verificărilor a rezultat faptul că unul dintre bărbați deține două arme de vânătoare, ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

           Ca urmare a probatoriului administrat în cauză, la 19.02.2019 a fost dispusă continuarea urmăririi penale față de cei doi, pentru săvârșirea infracțiunilor de „braconaj”, „uz de armă fără drept” și „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, propunere însușită de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți. Totodată, acesta a opinat ca cei doi suspecți să fie cercetați în stare de liberate, nefiind necesar a fi luate măsuri preventive față de aceștia.

Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor două arme letale de vânătoare urmând a fi dispusă efectuarea unei experize tehnico-științifică balistică cu privire la acestea.                     

        Cu privire la cele două carcase de vânat a fost dispusă efectuarea unei constatări medico-legale veterinare de către medici veterinari din cadrul Direcției Sanitar Veterinare Suceava, pentru a se stabili cu exactitate împrejurările/cauza, precum și timpul aproximativ al producerii  decesului.