Deputatul PSD, Eugen Bejinariu candidat surpriză la șefia Organizației Județene a PSD Suceava

Deputatul PSD, Eugen Bejinariu este candidatul surpriză la președinția organizației județene a Partidului Social Democrat Suceava în condițiile în care senatorul Ioan Stan, lider interimar nu ar mai râvni la conducere. În această conjunctură, senatorul Virginel Iordache nu s-ar mai înscrie în cursa pentru șefia organizației ci  va fi omul numărul II în PSD Suceava, respectiv, președinte executiv.Alegerile ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă 23 februarie dar au fost amânate pentru 2 martie pe motiv ca liderul Liviu Dragnea este la Bruxelles.

Trebuie precizat că deputatul PSD, Eugen Bejinariu a mai candidat la funcția de președinte al organizației județene a PSD Suceava în primăvara lui 2010, când a avut drept candidat, pe Cătălin Nechifor,politicianul crescut de Gavril Mârza.

Nechifor a reuşit atunci să-l devanseze pe Eugen Bejinariu, cei doi fiind singurii care au rămas în cursa pentru şefia social democraţilor suceveni. Nechifor a reuşit să câştige în 2010, preşedinţia PSD Suceava în ciuda faptului că Bejinariu a beneficiat atât de sprijinul direct şi declarat al fostului lider al organizaţiei, Gavril Mîrza, care a spus că votul său va fi pentru acesta, cât şi de sprijinul indirect al preşedintelui Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, care în discursul său  aprecia „loialitatea” lui Eugen Bejinariu.

Bejinariu declara atunci  că vrea să continue lupta PSD cu PD-L şi politicianul  Gheorghe Flutur.

Alegerile la organizația județeană  nu au mai fost organizate  de la alegerile din 2016 când după pierderea alegerilor locale, Nechifor a fost înlăturat de la conducere.Interimatul a fost preluat de Ioan Stan.