Tiberius Brădățan dă asigurări că nu se va închide niciun spital din Suceava

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Tiberius Brădăţan a infirmat, că strategia ministerului vizează închiderea vreunui spital din judeţul Suceava , după cum se arată într-un comunicat al PSD Suceava.

Spre deosebire de decizia unilaterală, luată pe genunchi, de colegii din PDL ai domnului Flutur, Ministerul Sănătății din guvernarea PSD va supune dezbaterii cu toți factorii implicați, acest plan strategic elaborat de un grup de experți independenți și prezentat prima dată în urmă cu 2 ani.

Astfel, în data de 25 Februarie 2019, la Iași, Masterplanul va fi pus în discuție în cadrul unei întâlniri tehnice de lucru la care au fost invitați să participe conducători ai autorităților publice locale, manageri de spitale, reprezentanți ai direcțiilor de sănătate publică și ai caselor de asigurări de sănătate.

Rolul acestei dezbateri nu este de a închide unități spitalicești ci de a face o radiografie a situației la zi și de a se găsi împreună soluții pentru eficientizarea activității din instituțiile pentru îngrijirea sănătătii.

REPET: Ministerul Sănătății nu va închide nici un spital. Numai autoritățile locale în subordinea cărora se află unitățile sanitare pot decide să facă acest lucru.

Am mai făcut precizarea la începutul săptămânii în curs și PSD a dat un comunicat în acest sens, dar președintele Flutur ori nu are capacitatea să înțeleagă, ori încearcă să închidă din nou spitale și să arunce vina în curtea PSD.

Invit toți participații la întâlnirea de la Iași, inclusiv reprezentanții Consiliului Județean Suceava, să dea dovadă de responsabilitate și corectitudine, factori ce pot contribui la luarea celor mai bune decizii pentru asigurarea unor servicii de sănătate de calitate acordate cetățenilor„, se arată în comunicat.

Distribuire articol