Kovesi s-a ales cu un nou dosar penal la Secţia de investigare a magistraţilor

Exact în ziua cînd a fost audiată în Comisiile LIBE şi CONT în procedura numirii Procurorului Şef European, în ţară, Laura Codruţa Kovesi s-a ales cu o nouă „Plîngere penală”, depusă la Secţia de investigare a infracţiunilor comise de magistraţi de către Florina şi Dorin Lazăr Maior, ambii condamnaţi în dosare disjunse din „Dosarul Romexterra”, dosar în care au calitatea de „părţi vătămate”.

Despre acest dosar, „Cotidianul” a scris în repetate rînduri, scoţînd la iveală numeroase controverse. De pildă, cercetările au început în anul 2006, dosarul aflîndu-se încă la DNA de 13 ani fără să se dea o soluţie, deşi este vorba despre un prejudiciu de sute de milioane de euro!

Culmea este că în mai multe dosare, disjunse din acest dosar privind o uriaşă fraudă bancară (constatată chiar de expertiza cerută de Parchetul general), s-au pronunţat sentinţe de condamnare pentru şantaj sau trafic de influenţă tocmai împotriva celor care au demascat „Operaţiunea Romexterra”, considerată ca fiind una protejată de binomul SRI-DNA!

În Plîngerea trimisă la Secţia de investigare a magistraţilor, sînt formulate acuzaţii grave faţă de procurorii Laura Codruţa Kovesi, Horia Valentin Şelaru (azi, judecător la ÎCCJ), Doru Ţuluş, Cornel David Leca (actualul şef al DNA Braşov) şi Ana Dana (pe atunci procuror la Parchetul general).

Distribuire articol