Lichiorul din muguri de brad – preparare și beneficii

Pentru a prepara lichiorul din muguri de brad, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 650 g muguri de brad
  • 1.7 litri de vodcă
  • un kilogram de zahăr
  • 6-7 cuișoare
  • 1-2 batoane de scorțișoară.

Zdrobiți mugurii de brad cu ajutorul unui mojar și puneți-i într-un borcan din sticlă. Adăugați cuișoarele și scorțișoara, turnați 600 ml de alcool, închideți ermetic borcanul și lăsați-l la macerat timp de 14 zile, la soare.

După scurgerea celor 14 zile, filtrați amestecul cu ajutorul unui tifon, iar lichidul limpede puneți-l într-un borcan din sticlă curat.

Separat, preparați un sirop din zahăr și restul de alcool. Lăsați să dea fiarbă timp de 2-3 minute amestecând continuu, pentru ca zahărul să se dizolve, apoi lăsați la răcit. Când siropul este complet rece, turnați-l peste maceratul preparat anterior.

Lichiorul se păstrează în recipiente din sticlă închise ermetic, la loc întunecos, rece și uscat.

Se administrează câte 50 ml, de 2-3 ori pe zi, după masă. Lichiorul are efect aperitiv și digestiv, întărește sistemul imunitar, prevenind răceala și gripa.