Primăria Fălticeni va aloca de la bugetul local peste un milion de lei pentru construirea unei cantine la Şcoala gimnazială ”Ion Irimescu”

Primăria Fălticeni va aloca de la bugetul local peste un milion de lei pentru construirea unei cantine la Şcoala gimnazială ”Ion Irimescu” din oraş, a declarat presei primarul Cătălin Coman.

El a spus că a semnat, azi, contractul de lucrări pentru construirea unei cantine cu sală de mese, iar câştigătorul licitaţiei publice, o firmă locală, va executa lucrările în valoare de 1.089.087 lei, având ca termen de finalizare a investiţiei 10 luni de la începerea lucrărilor.

Potrivit lui Coman, contractul prevede partea de construcţii şi dotări specifice, iar pe parcursul anului Primăria Fălticeni va asigura şi alte fonduri pentru mobilierul specific funcţionării viitoarei cantine.

Cantina a fost proiectată pentru a asigura masa, în două schimburi, pentru aproximativ 160 de copii care învaţă în sistemul Step-by-step.

Primarul a spus că, pe lângă investiţia pentru cantină, Şcoala ‘Ion Irimescu’ va beneficia de un amplu proiect de reabilitare a clădirii, conducta de apă ce alimentează unitatea de învăţământ a fost înlocuită, iar principalele căi de acces spre şcoală intră în reabilitare prin PNDL, la începutul lunii martie.

‘Construirea cantinei este un proiect pilot, o noutate pentru municipiul Fălticeni şi judeţul Suceava (…) În prezent, cei aproximativ 160 de copii care învaţă în sistemul Step-by-step, cu program prelungit, sunt nevoiţi să părăsească incinta şcolii pentru a servi masa de prânz în alte locaţii. Acest lucru crează disconfort atât elevilor, cât şi cadrelor didactice, dar şi un risc pentru securitatea acestora (…) Chiar dacă termenul pentru finalizarea lucrărilor este de zece luni, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu constructorul există posibilitatea ca noua cantină să fie finalizată până la începutul noului an şcolar’‘, a mai spus primarul Cătălin Coman.